Dotekomanie.cz

Google aktualizoval aplikace Vyhledávání, Hry G. Play a Hudbu G. Play [Aktualizováno]

Aktualizováno 2. 5.

Google v tomto týdnu aktualizoval a představil nové aplikace. O jedné novince se ale nevědělo, nebo spíše nepsalo. Google Now si nyní pamatuje karty pro případ, kdy nemáte k dispozici internetové připojení. Na obrázcích níže můžete vidět rozdíl mezi starší a novější verzí.

Starší vs. novější verze

V nové verzi se vám případně objeví text, kdy byla naposledy provedena aktualizace karet.

Při ověřování této novinky jsem také narazil na kartu oznamující, že je k dispozici aktualizace aplikace Vyhledávání Google. Viděl jsem ji prvně, proto ji sem uvádím.

Původní článek 1. 5.

Ve včerejších večerních hodinách byly vydány aktualizace aplikací Google Search a Google Play Games.

Nepřehlédněte: Google představil samostatné aplikace Tabulky a Dokumenty

Vyhledávání Google

Google Search byl aktualizován na verzi 3.4 a dočkali jsme se několika novinek. Aplikace bude nově nabízet kartu, která vás bude informovat o tom, kde jste zaparkovali vaše auto. Dále došlo na přidání novinek v prostředí připomínek.

Prostřednictvím Google Search si budete moci nastavit, co máte v blízké budoucnosti udělat. K dispozici pak budete mít uspořádání budoucích připomínek.

 

Aktualizace dále přináší v sekci účtu a soukromí možnost nastavit si přezdívky pro dané osoby. Mělo by tak dojít ke zjednodušení hlasových příkazů při volbě dané osoby.

 

Další novinkou jsou možnosti zadávání příkazů k vypnutí/zapnutí WiFi, GPS, módu Letadlo, ovládání hlasitosti nebo displeje. Bohužel Google Search nevykoná přímo zadaný příkaz, jen vám otevře příslušné nastavení. Možná se jedná o přípravu na plnou integraci těchto povelů.

Kromě toho aplikace doznala kosmetické změny, kde se položky „Nápověda“ a „Odeslat názor“ společně přesunuly pod jednu sekci.

Hry Google Play

Aplikace Google Play Games byla aktualizována na verzi 1.6 a zde jsme se dočkali změny u bočního výsuvného panelu. Položka Moje aktivita byla nahrazena odkazem na váš profil. Dochází také k výměně položky Zápasy za položku Doručená pošta. Google Play Games dále nově podporuje notifikace pro dárky a poukazy.

Aktualizace by vám měly být zpřístupněny v nejbližších hodinách, popřípadě dnech.

Hudba Google Play

Třetí aplikace se dočkala mírného vylepšení, v tomto případě se jedná o praktičtější novinku. Hudba Google Play pro Android nově získává možnost editovat playlisty (seznamy skladeb), jenž máte dostupné v zařízení. Kromě toho přibyla položka umožňující sdílení. Ovšem daný seznam musí být veřejný, což se dá nastavit skrze přepínač pod položkou „Upravit seznam skladeb“.

Nová verze aplikace vs. stará

Nastavení konkrétního seznamu

APK ke stažení – instalujete na vlastní riziko.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, thenextweb.com

Exit mobile version