Dotekomanie.cz

Samsung Gear Fit – konečně s vertikálním zobrazením [aktualizováno]

Aktualizováno 8. 4.

Hned po představení Gear Fit se objevila videa zachycující novinku v praxi. Mohli jsme si všimnout, že většina redaktorů měla trochu problém se sledováním displeje, který nabízel jen horizontální zobrazení informací. Jednalo se o tak trochu nešťastné řešení, jelikož většina uživatelů bude tento náramek používat (sledovat) jako běžné hodinky.

Nyní se objevily fotografie z obchodu v Jižní Koreji, kde můžeme vidět upravenou verzi Gear Fit. Nově se informace zobrazují na displeji vertikálně. Rozhodně se jedná o pohodlnější způsob.

Zatím se neví, kdy se tato změna prostřednictvím aktualizace dostane do všech náramků Gear Fit.

Gear 2 (Neo) a Gear Fit – česká cena nepotěší

Původní článek 24. 2.

Samsung představil na akci Samsung UNPACKED v rámci veletrhu Mobile World Congress kromě nové vlajkové lodě Galaxy S5 také fitness náramek. Ten se jmenuje Samsung Gear Fit a disponuje dokonce svým vlastním displejem, čili poslouží i jako hodinky.

Základem celého zařízení je tedy 1,84 palcový zakřivený Super AMOLED  displej s rozlišením 432×128. Zařízení funguje jako krokoměr, dále měří váš srdeční tep, délku spánku a také obsahuje stopky a časovač. Krom toho vám Gear Fit dokáže zasílat notifikace z vašeho telefonu  (SMS, hovory, e-mail, další aplikace). Tento chytrý náramek dále disponuje ochranou proti prachu a vodě s certifikací IP67, Bluetooth 4.0 LE, akcelerometrem, gyroskopem a čidlem pro měření srdečního tepu.

Celkové rozměry činí 23.4 x 57.4 x 11.95 mm a hmotnost 27g. Baterie o kapacitě 210 mAh slibuje výdrž 3-4 dny. Samsung Gear Fit budou k dostání v průběhu dubna za zatím nespecifikovanou cenu ve dvou barevných variantách – oranžové a černé.

 

 

Zdroj: sammobile.com

Exit mobile version