Dotekomanie.cz

OnePlus One oficiálně představen

Od samotného začátku, kdy společnost OnePlus dávala najevo vývoj prvního telefonu s názvem One, se bez jakékoliv milosti naváží do ostatních výrobců na mobilním trhu. Samotný zakladatel Pete Lau, jakožto bývalý vysoce postavený zaměstnanec Oppa, dlouhodobě lákal na jeho oficiální představení různými úniky a právě dnes 23. dubna konečně odhalil designové zpracování dotažené téměř k dokonalosti ve spojení s nejlepšími specifikacemi, které jsou v tuto chvíli k dispozici.

  

Akce samozřejmě proběhla v domovské zemi, na kterou s plným očekáváním zaměřila svoji pozornost všechna média po celém světě. Čínský Šen-Čen zažil premiéru modelu OnePlus One, jehož rozměry dorostly do příjemné velikosti 152,9 x 75,9 x 8,9 mm při hmotnosti 162 gramů. Velmi pohledná konstrukce vyrobená z hořčíku potěší v zadní části mírným zakřivením, i když OnePlus se netají tím, že chtělo původně použít odolnější materiály, ale problémy s vyšší váhou a signálem je odradily.

  

Každopádně přední panel má úhlopříčku 5,5 palců a jedná se LTPS IPS displejem s Full HD rozlišením založeným na technologii Touch-On-Lens. Je vyráběn společností Japan Displej. Hustota pixelů dosahuje na hranici 401 PPI. Čelo ke všemu doplňuje 5MPx kamerka pro videohovory. Vynikající výkon dodává procesor Snapdragon 801 (8974AC) se čtyřmi jádry Krait 400 taktovanými na frekvenci 2,5 GHz společně s 3GB operační pamětí RAM. Uživatelé dostanou na výběr ze dvou velikostí interních úložišť, což znamená 16 a 64 GB.

  

Zadní část vyplňuje 13megapixelový fotoaparát Exmor Gen 2 od Sony, jehož objektiv má světelnost f/2.0 a byl seskládaný ze 6 čoček. Pořízení fotografie by mělo trvat pouhých 0,3 sekundy, naopak v režimu kamery pořídíte záznamy až ve 4K kvalitě. Celkovou výdrž zajišťuje nevyměnitelná 3100mAh Li-po baterie, která sice vyžaduje náročnější výrobu, ale její vylepšené vlastnosti zaručují nejen delší výdrž. Z ostatní výbavy stojí za zmínku podpora sítí 4. generace nebo dva zadní stereo reproduktory od JBL.

      

Softwarovou stránku zastřešuje CyanogenMod 11S postavený na Androidu 4.4 KitKat. Majitelé se mohou těšit na celou řadu bohatého nastavení včetně přidaných motivů nebo jednotlivých ikonek. Svoji pozornost si zaslouží tolik výjimečné zadní kryty známé také z Moto X od Motoroly. Kryty z bambusu, dřeva, kevlaru nebo džínoviny v tomto případě nesou název StyleSwap.

Oficiální prodej černé a bílé varianty jako první začal v zemích jako je Rakousko, Belgie, Kanada, Dánsko, Finsko, Francie, Německo, Hong Kong, Itálie, Nizozemsko, Portugalsko, Španělsko, Švédsko, Tchaj-wan, Velké Británie, USA za cenu 299 dolarů (16GB verze), resp. 350 dolarů (64GB verze). Další trhy mají následovat v následujících týdnech, přičemž zmínka o České republice prozatím nikde nepadla. Nakonec podle OnePlus jde o nejlehčí 5,5palcový smartphone na světě.

 

Zdroje: oneplus.net, gsmarena.com

Exit mobile version