Dotekomanie.cz

MIUI Express – novinka, která promění váš smartphone bez změny ROM

MIUI ROM patří mezi populárnější verze systému Android. V současnosti si ji můžete sami nainstalovat na několik modelů, přičemž na trhu jsou smartphony, které mají tuto komunitní verzi nainstalovanou. Samozřejmě tím myslím modely od společnosti Xiaomi. Mnozí uživatelé jsou s tímto systémem natolik spokojeni, že na něj nenechají dopustit. Jiní by jej rádi vyzkoušeli, ale nechtějí zasahovat do svého zařízení pomocí flashování.

Naštěstí se zde objevila alternativa, která vám umožní vyzkoušení prostředí bez nutnosti přeinstalovávání systému. Novinka se jmenuje MIUI Express a v podstatě se jedná o launcher, který je doplněn o další obsah. Například můžete používat aplikace SMS, Kontakty a Volání. Součástí jsou také cloudové služby od Xiaomi nebo možnost instalace nejrůznějších vzhledů.


V MIUI Express najdete bohaté možnosti nastavování. Bohužel zde není podpora češtiny. Budete se muset spokojit s angličtinou, byť se sem tam objeví i čínština. Než se pustíte do testování, tak byste nyní měli zpozornět. MIUI Express je určena převážně pro Nexus zařízení, případně pro Samsung Galaxy S2, Galaxy S3, Galaxy S4 a Note 3. Musíte mít minimálně Android 4.x, 1 GB RAM a 80 MB volného prostoru v úložišti.

Bohužel to není vše. Samotná instalace vás může vylekat, jelikož seznam oprávnění je v tomto případě extrémně dlouhý. Sami posuďte na obrázcích níže. Pokud i tak chcete vyzkoušet tuto alternativu, můžete stahovat z oficiálních stránek.

 

Zdroj: gizchina.com

Exit mobile version