Apple zpětným odkupem posiluje pozici v Indii

Apple zpětným odkupem posiluje pozici v Indii
2014-04-02T10:45:02+02:00
• 2. 4. 2014

Na nový způsob, jak konkurenčnímu výrobci začít efektivně ubírat podíl na trhu, přišla společnost Apple, které se na rozvíjejícím trhu v Indii doposud nedařilo prodávat své vlastní produkty. Kalifornský výrobce situaci kolem iPhonu vyřešil oživením výroby staršího modelu, zatímco u levnější zmenšené varianty iPadu nabízí zcela jinou možnost jeho lepší dostupnosti. Opět narážíme na fakt, kde prodejní cena musí být za jakýchkoliv podmínek zachována alespoň na minimální hranici.

Apple india

Applem v únoru spuštěná kampaň zpětného odkupu zvýšila prodejnost tabletů o úctyhodných 35 %. Samsung do těchto míst spíše soustřeďuje základní produktovou nabídku, čehož využil Apple tím, že zájemci o iPad Mini v 16GB WiFi verzi mohou cenovku snížit prodejem původního zařízení. V úvodu za odprodané zařízení mohli uživatelé získat 5 000 rupií (tj. cca 1 658 Kč), ale v současné době již částka dosahuje na dvojnásobnou hodnotu, čili 10 000 rupií (tj. cca 3 317 Kč). Konečná cena iPadu Mini vychází na 17 000 rupií (tj. v přepočtu 5 638 Kč).

Prodejci krok Applu samozřejmě vítají, protože o zboží za srovnatelnou cenu s modely od Samsungu se základní výbavou bude mnohem větší zájem. Jestli zpětný odkup a starší model bude do začátku stačit, ukážou až první výsledky z provedených analýz trhu. Nicméně Apple může posílit tržní podíl v Indii, který momentálně dosahuje na 7,5 %. Nakonec první místo zaujímá Samsung s 18,9% podílem a druhou pozici zastává Micromax s 8,9% podílem.

Zdroj: timesofindia.indiatimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat