Dotekomanie.cz

5 aplikací ze storu: Novinky, redesign a sloučení obchodů [W8, WP8]

Máme tu další díl našeho pravidelného seriálu, ve kterém si ukážeme několik aplikací. Některé z nich si ukážeme poprvé, některé však obdržely nové funkce a dočkaly se kompletního redesignu. Povíme si také něco málo o sloučení obchodů Windows Phone Store a Windows Store.

EBAY

Aplikace populárního aukčního serveru ebay.com se dočkala velké aktualizace ve formě kompletního redesignu. Je nyní přehlednější a působí čistějším dojmem. Po stránce vzhledu skvěle zapadá do systému a přináší nové funkce, jako je „my feed“ zobrazující přehled vámi vybraných aukcí, nebo také kompletní systém notifikací na končící aukci/přihození v aukci apod. Aplikace je v dispozici v anglickém jazyce.

[winphone]ebay/92d3a3a3-66d9-df11-a844-00237de2db9e[/winphone]

ENDOMONDO SPORT TRACKER

Další aplikací z dnešního výběru je sportovní asistent Endomondo, který  momentálně na Windows Phone opustil fázi beta.

Nová verze aplikace sice nabízí vylepšený vzhled  a opravuje několik chyb, bohužel zatím stále neobsahuje funkce známé z konkurenčních platforem. Budete se muset spokojit se základem – sledování aktivity, případně nastavení svého cíle. Aplikace je prozatím dostupná pouze v anglickém jazyce.

 

[winphone]endomondo-sports-tracker/6cd31275-c5dd-df11-a844-00237de2db9e[/winphone]

MICROSOFT REMOTE DESKTOP PREVIEW

Jak již název napovídá, jedná se o aplikaci umožňující připojení se na vzdálenou plochu počítače. Zatím je ve fázi betaverze – „preview“. Při testování na lokální síti vše fungovalo hladce, připojení přes internet bylo pomalejší a aplikace měla občas problémy se ztrátou připojení.

Odkaz ke stažení.

 

Cellular live tile

Cellular live tile zobrazuje informace o vámi právě připojené mobilní síti v přehledné živé dlaždici a navíc umožňuje zobrazit záznam o změnách rychlosti. Vy tak jednoduše můžete zjistit, v které oblasti během cesty využíváte 3G, popřípadě kde se již objevil LTE vysílač.

[winphone]cellular-live-tile/f33f910b-3e68-4d4f-964e-3cf07f224c08[/winphone]

MUSIC+

Music+ je ve storu novinkou, jedná se o aplikace, která vám umožní stáhnout a poslouchat oblíbenou hudbu. Je dobře odladěná, nabízí stovky tisíc skladeb a žebříčků hudby. Navíc je kompletně zdarma.

[winphone]music/15caeb80-850a-4f24-b3e8-3f9547112ec4[/winphone]

Sloučení obchodů – 1 aplikace pro všechny platformy

Již několikrát jsme vás informovali o budoucím sloučení obchodů pro telefony/tablety a PC s Windows 8. Tato změna se týkala především vývojářů, neboť nové nástroje Microsoftu umožňují vyvíjenou aplikaci během pár minut a kliknutí uzpůsobit pro provoz jak na mobilním telefonu, tak i tabletu popř. PC. Pro uživatele tato změna znamená úsporu peněz a to díky systému známému z Androidu – koupím jednu aplikaci a mám jí na všech zařízeních. Jako první s možností nainstalovat zakoupené aplikace na všechna zařízení přišel Microsoft se svými hrami. Jak si můžete všimnout na snímcích níže, nově budou tyto aplikace označeny ikonkou . Aplikace si navíc budou navzájem sdílet data v cloudu (prostřednictvím OneDrive). Pokud tedy uložíte postup/práci ve aplikaci/hře, můžete pokračovat dál na jiném zařízení.

Exit mobile version