Dotekomanie.cz

Učitelé v Jižní Koreji budou vzdáleně ovládat žákům telefony

Učitelé v Jihokorejské republice už brzy dostanou mocný nástroj, kterým budou moci zabránit užívání chytrých zařízení během vyučování. Dalo by se říci, že jde o celosvětový problém ve školství, kdy studenti během výuky využívají svá zařízení ke zkrácení času. Aplikace pro vzdálenou správu v tuto chvíli učinila testy na úředníky vybraných školách a v nejbližší době má přinejmenším v jedné z provincií dojít k plošnému zavádění novinky do praxe.

Aplikace iSmartKeeper bude instalována do chytrých telefonů studentů, kteří se v nejhorším případě dovolají pouze na tísňovou linku. Střídmější scénář počítá s povolením telefonních hovorů, aplikací určených pro vzdělávací účely nebo vypnutím pouze určitých aplikací. Synchronizace s rozvrhem hodin má zajistit, že zařízení bude každou hodinu automaticky nastaveno podle jednotlivých požadavků každého učitele.

Přítomnost GPS čipu využívá aplikace k hlášení vstupu či odchodu studenta z půdy školy, což údajně při posledním testování dělalo ještě problémy. iSmartKeeper otestovalo 11 škol v Soulu a hned poté všech 677 škol v provincii Gangwon obdrželo bez jakýchkoliv ohledů doporučení k nasazení této aplikace.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version