Dotekomanie.cz

[Oficiálně] Samsung Gear 2 a Gear 2 Neo jsou vybaveny Tizenem

Včera jsme se dočkali úniků od zdroje Evleaks ohledně druhé generace hodinek od Samsungu. Dnes můžeme říci, že měl opět pravdu, jelikož Samsung oficiálně představil dva modely prostřednictvím svého webu ještě před začátkem veletrhu MWC v Barceloně. Vskutku si můžeme všimnout, že oba modely nepatří do rodiny Galaxy, což je zřejmě způsobeno samotným systémem, který běží v hodinkách.

Gear 2

  

Gear 2 Neo

Korejský výrobce poprvé použil systém Tizen, což přináší i menší úskalí pro vývojáře. S dostatečnou podporou by se nakonec mohlo jednat i o výhodu, jelikož Android dokáže být náročný na hardware.

Pokud byste čekali, že model Gear 2 Neo bude výrazně odlišný od plnohodnotné verze Gear 2, tak vás zřejmě potěšíme. Model Neo neobsahuje pouze kameru. V případě Gear 2 je obsažen 2MPx senzor, který dokáže natáčet v HD při 30 snímcích za sekundu. Tentokrát foťák není umístěn do řemínku, ale do samotného těla hodinek. Dále se liší pouze rozměry:

Samsung slibuje, že baterie je schopna o obou modelů dodávat energii na 2 až 3 dny na jedno nabití. Při menším využití se můžete dostat i na 6 dnů.

Specifikace:

Prozatím nemáme informace o dostupnosti nebo konečné ceně. Celosvětová dostupnost obou modelů bude v dubnu, cena zůstává skryta. Jakmile získáme oficiální informace od Samsungu, budeme článek aktualizovat.

Exit mobile version