O2, Vodafone a T-Mobile – během Silvestra a prvních několika hodin vítězily hovory aktualizováno

O2, Vodafone a T-Mobile – během Silvestra a prvních několika hodin vítězily hovory [aktualizováno]
2014-01-01T11:38:22+02:00
• 1. 1. 2014
1

O2 Telefónica

Na Vánoce mobilní operátoři opět pokořovali statistiky z minulého roku. Nyní zde máme první výsledky od O2, které se týkají Silvestra a prvních 5 hodin nového roku 2014. Tentokrát vítězí hovory nad SMS zprávami.

o2

Zjevně až nyní se projevily neomezené tarify, jelikož zákazníci raději zavolali svým známým, než aby zasílali zprávy. Celkem bylo uskutečněno 22,4 miliónu hovorů a bylo přeneseno 16 miliónů SMS zpráv, což je o 600 000 více, než bylo přeneseno v minulém roce.

„V první hodině nového roku spojila mobilní síť O2 celkem 2,8 milionu hovorů. V průběhu celého Silvestra a prvních pěti hodin roku 2014 naše síť spojila celkem 22,4 milionu hovorů, což je o 1,5 milionu více než loni,“ uvedl Hany Farghali, tiskový mluvčí společnosti Telefónica Czech Republic. „Je evidentní, že s neomezenými tarify FREE lidé přestali řešit, jak svůj telefon používají. Kromě hovorů totiž rostl i počet zaslaných SMS.,“ dodal Farghali.

„Počet hovorů, které lidé uskutečnili během Silvestra je výrazně vyšší než v průběhu Štědrého dne, nicméně SMS zákazníci poslali zhruba jen polovinu. Veškerá spojení jsou ale mnohem více natěsnána do relativně krátkého časového úseku kolem půlnoci“ říká Hany Farghali.

Vodafone

Ani červený operátor nezahálí a zveřejňuje statistiku, aby se pochlubil uskutečněnými hovory a zaslanými SMS zprávami.

Z tiskové zprávy:

HOVORY:

Celkový počet uskutečněných hovorů vzrostl o 14 % na více než 12,9  milionu. Špička nastala mezi půlnocí a 01:00.

SMS ODESLANÉ Z MOBILU:

Lidé si vzájemně v naší síti z telefonů poslali 9 milionů textových zpráv, což je o 9 % více než loni. Špička nastala mezi 00.00 a 00.01.

VŠECHNY SMS, VČETNĚ INTERNETOVÝCH BRAN A APLIKACÍ:

Lidé si vzájemně v naší síti poslali 11,3 milionů SMS, což je zhruba stejně jako loni. U SMS odesílaných z aplikací a internetových bran jsme oproti loňsku zaznamenali mírný pokles, způsobený pravděpodobně nově uvedenými neomezenými tarify, díky kterým lidé odesílali více SMS z mobilu. Špička nastala mezi 00.00 a 00.01.

MMS:
Lidé si vzájemně z mobilů poslali 99 tisíc multimediálních zpráv, což je o 3 % méně než loni. Špička, co se týče MMS, nastala mezi 23.50 a 00.00.

DATOVÝ PROVOZ:

Celkový objem přenesených dat se oproti loňsku zvýšil o 84 %. Špička nastala mezi 15. a 16. hodinou. Značný nárůst přenosů dat potvrzuje vývoj využívání datových služeb v průběhu celého roku 2013.

DALŠÍ STATISTIKY:

  • Hovory do ciziny: nejvíce lidé volali na Ukrajinu, do Polska, Ruska, na Slovensko a do Německa.
  • Cizinci přihlášení o Silvestru do sítě Vodafone: nejčastěji u nás trávili Silvestra Němci, Holanďané, Poláci, Švédové a Slováci.

T-Mobile

Jako poslední zveřejňuje statistiku T-Mobile. V tabulce níže si můžete všimnout, že zákazníci volali a posílali sms zprávy skoro stejně.

Screenshot_218

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Lukáš Biel

1. 1. 2014, 20:07

Je hezký, jak se tu chlubí čísly, ale tím, že se téměř nedalo dovolat nebo odeslat sms i hodinu po půlnoci už se nikdo nechlubí.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat