Dotekomanie.cz

Kontroverzní studie tvrdí, že uživatelé iPhonů jsou „chytřejší“

Britská sázková společnost Ladbrokes zveřejnila dosti kontroverzní studii, ve které tvrdí, že uživatelé zařízení od Applu (iPhone) jsou „chytřejší“ než např. od HTC, Samsungu, Nexusů, Nokie a Blackberry. Testu se zúčastnilo 1000 respondentů. První dotaz směřoval na to, jaký smartphone používají. Dále následovala řada otázek týkajících se řešení problémů, rozpoznávání a jiné hlavolamy.

Výsledky ukázaly, že majitelé iPhonů měli nejrychlejší reakce a průměrný čas dokončení byl 94 sekund. Bohužel bylo zjištěno, že uživatelé BlackBerry byli nejhorší a nejpomalejší s časem dokončení 118 sekund. Uživatelé Samsungu byli mírně lepší s průměrnou dobou dokončení 103 sekund.

Je třeba zdůraznit, že se nejedná o seriózní studii a výsledky musíme brát se značnou rezervou. Například není žádný trest za špatné odpovědi a uživatelé jednoduše klikají dokud nemají všechny otázky správně. Pro uživatele Android zařízení je taková „studie“ spíše urážkou. Test si můžete vyzkoušet sami, jen musíme upozornit, že je v angličtině.

Zdroje: ubergizmo.com, atestofwits.latestcreativework.com

Exit mobile version