Dotekomanie.cz

Google Drive Sync (DriveSync): synchronizujte své zařízení se službou Drive

V obchodě Google Play se objevila aplikace Google Drive Sync (Drive Sync), která přináší možnost synchronizace souborů ve vašem mobilním zařízení s cloudovým úložištěm Google Drive. Nejedná se o oficiální aplikaci od společnosti Google, tato aplikace pochází z vývojářské dílny ttxapps, která má již na kontě například aplikaci se stejným zaměřením pro službu Dropbox – Dropsync (Dropbox Autosync).

Google Drive Sync přináší možnost synchronizace všech souborů v jednosměrném nebo obousměrném režimu. Můžete tedy synchronizovat složky jak ze zařízení do služby Drive, tak opačně. Synchronizace funguje jak v určitých intervalech, tak i okamžitě. Pokud cokoliv změníte na svém zařízení, tato změna se projeví i v cloudu. Možné je samozřejmě nastavit i další režimy:

 

Z hlediska synchronizace máte kromě okamžitého uploadu možnost nastavit interval pravidelné synchronizace. Na výběr máte intervaly 15, 30 a 60 minut. Díky jednoduchému grafickému rozhraní je aplikace nenáročná na provoz a měla by tak minimálně zatížit váš telefon či tablet, a to z hlediska zátěže baterie.

Aplikace má bohužel ve své “free” verzi jistá omezení, a to v podobě zobrazované reklamy a dále v počtu synchronizovaných složek  a dalších funkcí. Pokud byste chtěli využít všechny funkce, budete si muset aplikaci zakoupit za cenu 119,90 Kč. Koupí plné verze získáte:

Aplikaci Google Drive Synch mohu rozhodně doporučit pro její rychlost, jednoduchost a možnosti, které nabízí. Určitě doporučuji zakoupit plnou verzi.

 

 

Exit mobile version