Dotekomanie.cz

Android 4.4 KitKat od Sony – co je nového?

Na internetu se objevily snímky inovovaného uživatelského rozhraní společnosti Sony. Pocházejí z připravovaného modelu Sony Xperia D6503 (Sirius) a ukazují nám nejen mírnou změnu designu a nové schémata, ale i nové funkce. Mnohé z nich pak dorazí na Xperie řady Z právě v rámci aktualizace na Android 4.4. A co je tedy nového?

   

Tak určitě jsou to nové tapety a průhledná notifikační lišta včetně bílých ikonek vycházející z čistého Androidu 4.4. Změn v samotném lancheru se už dále moc neudálo. Za to notifikační lišta je nově rozdělena na dvě části – rychlé přepínače a samotné notifikace. Novinkou je možnost zvolit si v nastavení, jaký chcete používat lancher, přičemž k dispozici máte od výrobce kromě originálního, také volbu „Simple home“, což je zjednodušená volba se zvětšeným rozhraním.

   

Zcela novou funkcí je také What’s New, která se dá připodobnit k Google Now. Užitečnou funkcí bude zajisté také možnost zavřít všechny aplikace jedním tlačítkem v panelu multitaskingu. Smart backlight control díky sledování vašeho obličeje zajistí, že vám displej nezhasne. V nastavení také přibyla možnost zapnutí režimu Glove a probuzení dvojkliknutím na displeji, to ale souvisí spíše s připravovaným modelem Sirius.

   

V aplikace telefon přibyla funkce „Answering machine“, která bude automaticky odpovídat na vaše hovory přednastavenou frází. Nově si také můžete změnit výchozí aplikaci pro SMS a do systému též přibyla možnost tisknutí. Integrován je také aktualizovaný kalendář.

  

Kdy Sony tuto aktualizaci uvolní pro modely řady Z, které ji mají slíbenou, není jasné.

Zdroj: xperiablog.net

Exit mobile version