Android 4.4 64-bit – Intel dokončuje práce

Android 4.4 64-bit – Intel dokončuje práce
2014-01-14T13:00:30+02:00
• 14. 1. 2014

Apple začal novou válku ve zbrojení svým 64bitovým procesorem společně se samotným systémem. Nyní již víme, že výrobci dodávající zařízení se systémem Android, se připravují na tento krok. Letos můžeme očekávat trochu větší expanzi podobných novinek, ale bohužel Google se zatím nenechal slyšet, že by připravoval 64bitový Android.

V tomto ohledu to zatím vypadá tak, že samotní výrobci budou muset dělat úpravy ve svých dílnách. Zatím jen takto budou moci využít potenciál nových procesorů. Například Intel nyní oznámil, že práce na 64bitovém Androidu jsou téměř hotovy. Konkrétně se jedná o verzi 4.4 KitKat.

android-architecture-64-bit-kernel-by-intel

Bohužel se zatím nebude jednat o zcela 64bitový systém. Intel se soustředil na nejnižší vrstvu – jádro. To je nově 64bitové, ale zřejmě horní vrstvy, jako jsou knihovny a run-time, zůstávají 32bitové. Bez přímé podpory Googlu bude ještě nějakou dobu trvat, než se objeví kompletní systém.

Intel se pustil do vlastní iniciativy již před nějakou dobou hlavně kvůli svým procesorům, které jsou 64bitové. Konkrétně se jedná o Atomy Merrifield a Bay Trail. Není jasné, co konkrétně Intel udělal za změny, jelikož samotné jádro Linuxu podporuje tuto architekturu již několik let.

Bohužel zatím tuto podporu najdeme jen u Atomů. Budeme si muset počkat, jak se s tímto problémem vypořádali jiní výrobci. Možná se letos Google pochlubí vlastním řešením, ale na to si musíme počkat. Možná se dočkáme u Nexusu 7 2014, který by měl být poháněný Intelem.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat