Dotekomanie.cz

Samsung představil Galaxy Core Advance – tolik tlačítek jste nečekali

Samsung opravdu nezahálí a představuje jednu novinku za druhou. Ačkoliv jsme čekali, že novější modely budou obsahovat spíše tradiční počet hardwarových a senzorových tlačítek, tak model Galaxy Core Advance obsahuje dokonce dvě navíc.

Novinka nijak neoslní svými specifikacemi, s čímž bude zřejmě souviset i cena. Bohužel nebyla zatím uvedena společně s dostupností na trzích.

V základu Galaxy Core Advance nabízí 4,7palcový displej s WVGA rozlišením (480 x 800 pixelů). Výkon dodává blíže nespecifikovaný dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz, který má k dispozici 1 GB RAM. Interní paměť dosahuje jen na 8 GB, ale nechybí zde slot na microSD kartu. Baterie má kapacitu 2000 mAh a systém Android je ve verzi 4.2 Jelly Bean.

Na zadní straně najdeme 5MPx foťák s autofokusem a vpředu najdeme VGA kamerku pro videohovory. V oblasti konektivity najdeme Wi-Fi b/g/n/, USB 2.0 H/S, NFC, BT 4.0, GPS s GLONASS. Galaxy Core Advance nedisponuje podporou LTE. Rozměry jsou 133.3 x 70.5 x 9.7 mm při váze 145 gramů.

    

  

Kromě těchto specifikací překvapí kompletní sadou hardwarových tlačítek pod displejem a po stranách najdeme kolébku hlasitosti s vypínacím tlačítkem. Kromě toho jsou zde další dvě – spoušť fotoaparátu a tlačítko pro nahrávání zvuku (diktafon). Díky těmto drobnostem vybočuje z řady.

Zdroje: samsungmobilepress.com, global.samsungtomorrow.com

Exit mobile version