Dotekomanie.cz

Obchod Play se dočká nových kategorií u her

Google postupně aktualizuje Obchod Play, přičemž jsme se nedávno dočkali u mobilní aplikace rozšíření o sociální síť Google+. Od 9. prosince dochází ke změnám u sekce her, kde nyní vývojáři mohou vybrat nové kategorie. Prozatím se jedná o přípravu.

Během února 2014 se uživatelé dočkají nových kategorií, s čímž bude souviset i přeuspořádání. Místo stávajících osmi zde nalezneme 17 kategorií. Na obrázku níže můžete vidět novou strukturu v porovnání se současnou.

Pro uživatele zřejmě dojde k zpřehlednění, ale vývojáři si budou muset dát práci s novým zařazením. Pokud tak neučiní, dojde k automatickému zařazení. Google přímo na stránkách podpory uvádí:

„Pokud aplikaci ani její záznam v obchodě před touto změnou, ke které dojde v únoru 2014, neaktualizujete a hra je zařazena do kategorie Arkády a akční hry, Hlavolamy a logické hry nebo Karty a kasino, nová kategorie bude automaticky nastavena na Akční, Hádanky nebo Karetní (podle příslušné původní kategorie). Za účelem provedení této změny není potřeba nahrávat novou verzi ani nový soubor APK. Stačí v záznamu aplikace v obchodě definovat novou kategorii.“

Tyto kroky můžeme přisuzovat většímu prosazení androidích zařízení jako herních konzolí.

Exit mobile version