Dotekomanie.cz

DigiTimes: LG, HTC, Huawei příští rok ztratí podíl na trhu

Mobilní analytici zahraničního serveru DigiTimes přišli s nelichotivou zprávou pro čínské výrobce chytrých telefonů. Příští rok pravděpodobně dojde na pověstné lámání chleba, kdy se společnosti na předních pozicích v celosvětovém žebříčku prodejnosti budou muset podělit o svůj momentálně zabíraný podíl, který není zrovna malý.

Výrobci, jako je Huawei, HTC a LG v roce 2014 pravděpodobně ztratí část podílu na trhu s chytrými telefony. I když dotyčné společnosti během tohoto roku generovaly pozitivní výsledky, celkově nízký prodej vlajkových modelů bude mít výrazný vliv na nadcházející měsíce.

Neznámý analytik odhaduje, že se tchajwanské HTC  v roce 2014 nedostane z potýkajících se problémů, které především zapříčinil model One uvedený na trh v březnu, odkdy prodejnost nedosáhla významného čísla a tím se připojila ke špatným finančním výsledkům.

LG si zadělalo na větší problém brzkým představením nového Nexusu 5, který způsobil zastavení dalšího růstu prodejnosti vlajkové lodi G2. Ačkoliv v roce 2013 chtělo LG prodat 10 milionů kusů těchto zařízení,  skutečné číslo údajně dosáhlo na pouhé 2 miliony.

Ze všech negativních scénářů nejlépe vychází Huawei. Modelu Ascend P6 čínský výrobce sice prodal 3 miliony kusů, ale za špatnou prodejnost by měla nést zodpovědnost nevýrazná marketingová strategie společnosti.

Nakonec analytici předpovídají, že nedotované prodeje budou nadále vrhat stín na celkovou prodejnost chytrých telefonů. Každopádně větší světlo do těchto předběžných spekulací přinesou až oficiální čísla zveřejněná jednotlivými výrobci.

Zdroj: digitimes.com

Exit mobile version