Dotekomanie.cz

Android 4.4 snižuje výkon při přehrávání videa

Finská společnost OptoFidelity se zaměřuje na testování a měření automatizace. Nyní si vzala na paškál nejnovější systém Android 4.4 KitKat a porovnala jej se starší verzí Androidu 4.3 Jelly Bean. V testech se soustředila na koncovou kvalitu přehrávaného videa, přičemž byly použity Nexus tablety.

Konkrétně testy byly aplikovány na Nexus 7 2012 a Nexus 7 2013. V první řadě proběhlo několik měření obou zařízení s Androidem 4.3 Jelly Bean. Následně aktualizovali oba modely na Android 4.4 KitKat. V benchmarku sledovali několik hodnot, které zapouzdřili do jednotného skóre.

V první testech se soustředili u přehrávání videa na vynechávání snímků, pozastavení a trhání videa. Navíc použili několik videí s různým rozlišením a s rychlostí fps (od 24 do 60). Ze samotných výsledků vyplývá, že Android 4.4 KitKat dosahuje na horší výsledky, jak můžete vidět na grafu níže, kde nižší hodnota je lepší.

Tento graf platí pro rychlost 24-30 snímků za sekundu. Při dalším testu, kde je zahrnuta rychlost 60 fps, můžeme pozorovat podobné výsledky. Opět platí, že nižší hodnota je lepší.

Zřejmě se v Googlu budou muset zaměřit v rámci projektu Svelte na další součásti systému. Z osobního používání Nexusu 7 2013 jsem si nevšiml nějakého zhoršení, ale není dobré podceňovat takové výsledky.

Zdroj: optofidelity.com

Exit mobile version