Dotekomanie.cz

Dotekománie doporučuje #18 – gReader

Jistě mnoho z vás zasáhla akce Googlu, kdy došlo ke zrušení služby Reader. Tím pádem skončilo i mnoho různých čteček, které byly v Obchodě Play. Avšak gReader od vývojářů Noinnion se liší a funguje stále.

gReader je již od svých počátků jednou s nejlepších čteček pro Android. Není nutné říkat, že aplikace je především pro uživatelé, kteří odebírají více zdrojů informací a zpráv pomocí RSS. Aplikace vám všechny zprávy a zdroje seřadí do přehledného seznamu.

 

Po skončení Readeru od Googlu stáli vývojáři před otázkou, zdali mají ve vývoji pokračovat a jejich aplikaci gReader rozšířit na službu obdobnou, avšak kvalitou na podobné úrovni. Konkrétně se jedná Feedly.

Mnohá nastavení mohou být pro nové uživatele matoucí, ovšem autoři se velmi snažili, aby prvotní nastavování ulehčili  a proto se při prvním otevření dostanete do tzv. tutoriálu. Hlavními přednostmi gReaderu je plně automatická synchronizace.

Uživatel má možnost si navolit typ zobrazování zdrojů dle svých představ. Při otevření článku, je možné nastavit automatické stažení zobrazeného článku. Tato funkce se hodí, především pokud máte malý datový limit, nebo nechcete zbytečně ukládat mnoho dat do vašeho zařízení, jelikož jistě nebudete číst každou zprávu, která je publikována. Widget, který je pro mnohé nečekaným překvapením, poslouží hlavně jako informativní pro sledování nových publikací.

Autoři nezapomněli ani na tabletové rozhraní, které je k uživateli velmi přívětivé a jednoduché jako při mobilním zobrazení. Tabletové rozhraní musím opravdu pochválit, jelikož se mi na něm četlo daleko lépe než na mobilním zařízení.

Aplikace gReader je v Google Play ve dvou verzích a to zdarma nebo Pro, kde je výhodou automatická synchronizace všech zpráv off-line. Ačkoliv je cena poněkud vyšší, rozhodně se investice vyplatí. Mnoho režimů čtení, mnoho barevných variant a přinejmenším výborné nastavení, které vaše čtení dovede k dokonalosti. Takto se dá shrnout gReader.

 
Exit mobile version