Dotekomanie.cz

Nová verze Androidu 4.4 KitKat pro Nexusy [aktualizováno]

Aktualizováno 20. 11.

Google již jednou zveřejnil binární soubory pro další Nexus zařízení, ale doposud jsme nezaznamenali, že by někdo obdržel OTA aktualizaci přímo. Dnes došlo k uvedení nové verze systému Android 4.4 KitKat, který nyní má označení KRT16S. Dle dostupných informací neobsahuje zásadní vylepšení, jen došlo na opravu několika chyb. Možná toto byl důvod samotného zdržení.

Aktualizováno 14. 11.

Google konečně uvolnil binární soubory obsahující Android 4.4 KitKat pro některé Nexusy na svých stránkách. Pokud jste znalý, můžete je stáhnout a manuálně aktualizovat své zařízení.

Původní článek 13. 11.

Před dvěma týdny jsme se dočkali představení nového systému Android 4.4 KitKat, který byl doposud dostupný jen pro Nexus 5. Dnes Google oznámil, že odstartoval proces aktualizace, což znamená, že můžete očekávat OTA aktualizaci.

Bohužel ne všechny Nexus zařízení dostanou KitKat dnes. Zatím se tedy mohou radovat majitelé Nexus 7 (2012 a 2013) a Nexusu 10. Zřejmě můžete zkusit ručně vyžádat kontrolu dostupnosti nové verze, ale může to trvat i několik dnů. V tuto chvíli je známo, že na tyto zařízení se nepodívá nový launcher Google Experience, který zůstává exkluzivně pro Nexus 5.

Majitelé Nexusu 4 a Nexusu 7 3G/LTE získají Android 4.4 KitKat později. Bedlivě sledujeme Google, takže při změně nebo nových informacích vás budeme informovat.

Zdroj: plus.google.com

Exit mobile version