Dotekomanie.cz

WhatsApp zpoplatňuje zprávy? Ne, jen řetězová zpráva

Od pátku jsme zaregistrovali zvýšenou návštěvnost článku, který se věnuje aplikaci WhatsApp. Ihned jsme začali pátrat po důvodu, přičemž žádné novinky v současné chvíli společnost nevydala. Dnes se nám několik lidí ozvalo s informacemi, že by mělo dojít na zpoplatnění zpráv skrze tuto službu.

V podstatě se mezi uživateli šíří následující zpráva:

V sobotu ráno whatsapp stanou splatnými.Pokud máte alespoň 10 kontaktů poslat tuto zprávu.Tímto způsobem budeme vidět,že jste vášnivý uživatel a vaše logo bude modré,v závorce modrá tečka,a bude i nadále zdarma.(jak je uvedeno v novinkách dnes.WhatsApp bude stát 0,01€ za zprávu.Poslat tuto zprávu 10 lidem.Když kontrolka se rozsvítí modře jinak whatsapp aktivovat vyúčtování.

Zaslal nám ji Světlík Radovan

Už jen ze samotného textu je vidět, že se jedná o ne příliš dobře přeložený text. Zřejmě za tím stojí nějaký nástroj. Pokud se podíváme na jiné znaky této informace, tak se jedná o řetězovou poplašnou zprávu. Jejím úkolem je co nejrychlejší šíření nějaké informace, kde jste jakoby odměněni za odeslání dalším uživatelům.

WhatsApp by použil oficiální informační kanály pro oznámení takovéto novinky a rozhodně by ji nešířil prostřednictvím uživatelům. Pokud jste takovou zprávu dostali, ignorujte ji. V nejlepším případě informujte odesílatele, že byl podveden.

Exit mobile version