Dotekomanie.cz

Výroba Samsungu Galaxy Note 3 stojí 240 dolarů

Nedávné rozebrání nového Samsungu Galaxy Note 3 ukázalo jeho výrobní náklady. Ty jsou asi 240 dolarů (v přepočtu asi 4 500 Kč), což je o nějakých 20 dolarů více, než byla pořizovací cena předchozích generací. Zvýšené náklady jsou kvůli použití lepšího displeje, který je nadále nejdražší součástí celého zařízení. Dále tu najdeme lepší procesor a více paměti RAM.

Samotný 5,7″ FullHD zobrazovací panel stojí 61 dolarů (asi 1 100 Kč). Ten používá oproti předchozí generaci PenTile matici. Použitý procesor Snapdragon 800 od Qualcommu přijde také na poměrně vysokou částku z celého zařízení, a to na 50 dolarů (asi 1 000 Kč). V tabulce vidíme i porovnání s Galaxy S4, který vychází na obdobnou částku jako Galaxy Note 2 – tedy kolem 215 dolarů.

K výrobním nákladům musíme nadále připočíst nějakou částku, kterou Samsung spotřebuje na marketing, zaplacení zaměstanců a samotný vývoj celého zařízení. Navzdory tomu bude nejspíše celková marže poměrně vysoká, když vezmeme v potaz, že Galaxy Note 3 se u nás začíná prodávat za cenu okolo 19 000 Kč.

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version