Dotekomanie.cz

Samsung – optická stabilizace obrazu ve smartphonech již příští rok

Některé současné top modely obsahují ve specifikacích zkratku OIS – Optical Image Stabilizer. Jedná se o optickou stabilizaci obrazu, která vám umožní vyfotit snímek ostřeji, i když se vám budou třást ruce. Takto jednoduše se dá popsat OIS technologie. Samsung se většinou chlubí nejmodernějšími top modely, ale současným chybí podobné vylepšení.

Zřejmě se to změní již příští rok u modelu Samsung Galaxy S5, jelikož dnes byl představen nový modul pro focení, který obsahuje OIS. Korejský výrobce se chlubí, že dokáže vyrovnávat chyby až o 1,5 stupně, přičemž konkurenční řešení zvládá 0,7 stupně.

Samotný senzor dosahuje na 13 MPx, přičemž se nezapomnělo zapracovat na vlastnostech. Jednou z nich je schopnost pořizovat kvalitnější snímky ve zhoršených světelných podmínkách. Dle oficiální zprávy se má jednat až o osminásobné vylepšení. Rozměry jsou 10.5 x 10.5 x 5.9 mm.

V tuto chvíli se teprve připravuje masová produkce, která odstartuje v první polovině příštího roku. Z toho se dá usuzovat, že se setkáme s novým modulem pro focení u top modelů z roku 2014, kam můžeme zařadit i Galaxy Note 4.

Zdroje: english.etnews.com, about.samsung.co.kr

Exit mobile version