LG G Flex – první neoficiální fotografie a video aktualizováno

LG G Flex – první neoficiální fotografie a video [aktualizováno]
2013-10-23T07:40:32+02:00
• 23. 10. 2013

Aktualizováno 23. 10.

Ačkoliv se objevilo několik tiskových renderů nového prohnutého smartphonu od společnosti LG, tak až nyní byl zřejmě poprvé zachycen samotný prototyp. Konkrétně se objevil v Argentině.

Screenshot_9

Dále se podařilo zachytit novinku i na videu, které si můžete prohlédnout na těchto stránkách. Bohužel to ale vypadá, že jsou problémy s přehráním ukázky, tak se můžete podívat na další snímky, které ukazují podobnost s modelem LG G2.

gflex1_verge_super_wide gflex2_verge_super_wide

gflex4_verge_super_wide gflex_3_verge_super_wide

Nakonec se podařilo získat video a umístit jej na Youtube:

Aktualizováno 14. 10.

Společnost LG zřejmě příští měsíc představí vlastní prohnutý smartphone, přičemž jsme doposud nevěděli, jakou designovou cestou se vydá. Nyní se ukazují první tiskové rendery, na kterých můžeme vidět, že se bude jednat o opak zařízení Galaxy Round. V tuto chvíli neznáme přesné specifikace, ale displej bude mít 6palcovou úhlopříčku.

g-flex-02-1381714937

 lg-gflex-eng-1381714998

Původní článek 8.10.

Zatímco informace kolem využití flexibilního displeje u Samsungu se z převážné části vezou na vlně spekulací, tak největší jihokorejský rival, společnost LG, prostřednictvím oficiální tiskové zprávy oznámila zahájení sériové výroby ohebných OLED displejů pro chytré telefony. Výrobce očekává rychlé dostavení úspěchu a zavedení nové technologie i u jiných výrobků, jako jsou tablety, přenosná zařízení či displeje v automobilech.

LG Samsung

Ohebný OLED displej váží 7,2 gramů, má tloušťku 0,44 mm, úhlopříčku 6 palců a namísto skla je vyroben z plastových substrátů, což zaručuje odolnost a pružnost. Podle LG se v současné době jedná o nejtenčí displej pro mobilní zařízení. Ačkoliv časový harmonogram jihokorejský výrobce nezveřejnil, tak zdroje zahraniční agentury Reuters potvrzují, že LG uvede první model již v listopadu.

„LG Display zahajuje novou éru flexibilních displejů pro chytré telefony s jeho špičkovými technologiemi,“ tisková zpráva společnosti LG.

Každopádně má společnost ve zvyku oznamovat nové produkty s vlastní technologií během několika týdnů, někdy i pouhých dní. Dále se z agentury Reuters ozývá, že prohnutá obrazovka může být podobná té, kterou jsme viděli u modelu Nexus S vyrobeného Samsungem.

LG OLED LG návrh

Model od LG by měl dostat 6palcový OLED displej s HD rozlišením, čtyřjádrový procesor Snapdragon 800 od Qualcommu, 2GB operační paměť RAM a ponese zřejmě označení G Flex. Jeho zakřivení bude odshora dolů o poloměru zakřivení 700 mm, za to konkurent Samsung údajně chystá zakřivení ze strany na stranu.

Honba za prvenstvím prvního chytrého telefonu s OLED displejem tedy pokračuje a bude ještě zajímavé sledovat souboj mezi LG a Samsungem.

LG Display LG Displej

Zdroje: gsmarena.com, androidauthority.com, technobuffalo.com, droid-life.com, engadget.com, engadget.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat