Dotekomanie.cz

Dotekománie doporučuje #11 – Jízdní řády

V dnešním díle Dotekománie doporučuje vám představím jednu z nejlepších aplikací, které se hodí pro každodenní cestování v MHD. Jistě znáte chvíle, kdy se potřebujete urychleně dostat např. z práce na rande s nějakou slečnou a zrovna nemáte čas zjišťovat, kde daná linka v tu chvíli jede. K takovýmto situacím patří aplikace Pubtran od českého vývojáře, kterým je František Hejl.

Pubtran je velmi propracovaná aplikace, která se chová velmi inteligentně. K jedním z nejlepších a „nejmladších“ funkcí je automatické určení polohy a nabídnutí nejbližší zastávky. Pubtran si uloží nejčastěji vyhledávaná místa, kam jezdíte, a automaticky také nabídne cílové místo, kam míříte.

K dispozici je na výběr z těchto dopravních prostředků: vlaky, autobusy a tramvaje. Výběr měst je opravdu obrovský a dovolím si říci, že neexistuje menší město, které by v aplikaci nebylo obsaženo.

Jako naprosto bezkonkurenční lze označit počet klepnutí na displej, které je potřeba. Jsou to přesně 2 klepnutí (pokud máte ikonu na domovské obrazovce) a máte načten aktuální řád, to ovšem neplatí, pokud jedete na jiné místo, než jezdíte nejčastěji. V tomto případě totiž, jak už bylo řečeno výše, našeptávač nabídne tyto údaje.

K dalším funkcím patří historie vyhledávaných spojů, které můžete zpětně prohlížet, to je velká výhoda, pokud jste během pár chvil zapomněli, kdy že to vlastně jede. Pokud jste v jiném městě a nevíte, jak se na určité místo dostat, i zde je Pubtran pomocník, stačí znát počáteční a cílovou zastávku jménem, ve chvíli, kdy stisknete tlačítko hledat, se vám zobrazí nejlepší spoje, kterými se dostanete, kam chcete.

Navíc je Pubtran připraven i na případy, kdy budete muset přestupovat, zobrazí se informace, kde přestoupit a na kterou linku. (tento případ je vyobrazen na obrázku výše). Datová náročnost není vůbec špatná, při vyhledání spoje se spotřebuje pár kB.

Autor Pubtran neustále vylepšuje a aplikace se blíží k dokonalosti. Bohuže,l s čím autor nic nenadělá, je nutnost mít datový tarif pro vyhledání daných spojů. Pubtran se nachází na Google Play store zcela ZDARMA, což z něj činí jednu z nejpoužívanějších aplikací mnoha uživatelů. Za to autoru patří obrovský dík.

Exit mobile version