Dotekomanie.cz

Archos představil herní zařízení GamePad 2

Společnost Archos, známá na českém trhu především díky výrobě levných tabletů, představila světu novou přenosnou herní konzoli s operačním systémem Android a přijatelnou cenou. Ovšem nejedná se o žádného drobečka, GamePad 2 si zachovává úhlopříčku po své předchozí generaci, a to 7 palců.

Dotekový displej má však lepší rozlišení – 1280×800 oproti 1024×600. Uvnitř tepe čtyřjádrový procesor Rockchip RK3188, Ten má starší jádra Cortex A9 a je taktovaný na 1,6 GHz. To doplňuje slušný grafický čip Mali-400 (použitý například v Samsungu Galaxy S2) a 2 GB RAM. Interní paměť má kapacitu buď 8 nebo 16 GB a je rozšiřitelná o karty microSD. Setkáváme se zde s Androidem nejspíše ve verzi 4.2.

Cena zařízení se má pohybovat okolo 200 dolarů (okolo 4 000 Kč). Díky této výši se tak stává zařízení velmi dostupné a může být například ideální dárek pro děti. Profesionálnějším hráčům však nemusí výkon stačit, přeci jen se jedná o starší hardware, ti by se měli spíše poohlédnout například po Nvidii SHIELD s Tegrou 4.

Zdroj: androidheadlines.com

Exit mobile version