Dotekomanie.cz

Smartphone Daxian N100i nepotřebuje nabíječku

Když někam cestujete na delší dobu, tak si musíte přibalit nabíječku nebo minimálně USB kabel, abyste mohli nabíjet svůj smartphone. Samozřejmě můžete využít nějakou externí nabíječku, ale i tak budete potřebovat adaptér nebo kabel. Nyní se ale objevil smartphone, který nic takového nepotřebuje. Jmenuje Daxian N100i a pochází z Číny.

Specifikace tohoto modelu nejsou nijak ohromující. Je vybaven 4,3palcovým displejem s rozlišením 800 x 480 a jedná se o TN panel. Výkon dodává procesor od Mediateku, který má dvě jádra taktovaná na 1 GHz. Interní paměť dosahuje na velikost 4 GB a nechybí microSD slot. Na přední a zadní straně najdeme 3,1MPx senzory. Kapacita baterie je 1800 mAh a v oblasti konektivity najdeme GSM 900/1800 a WiFi. Systém Android je ve verzi 4.0.1. Cena je 599 HK – v přepočtu asi 1500 Kč.

Zatím se jedná spíše o nemastný a neslaný smartphone, ale svou výbavou vybočuje. Jedná se hlavně o to, že v tomto průměrném mobilu je zabudovaný přímo adaptér. Stačí odlomit zadní kryt a vysunout vidlice do elektrické sítě. Následně se kryt vrátí a mobil můžete zastrčit přímo do elektrické zásuvky. Celkem jednoduchý a poměrně dobrý nápad. Samozřejmě je zde i microUSB zdířka, takže můžete využít i běžné možnosti nabíjení.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version