Dotekomanie.cz

Ouki OK A50 – průměrný smartphone s obří baterií

Ještě nedávno jsme mohli sledovat, jak se asijské společnosti neustále předhánějí o co nejtenčí smartphone. Zřejmě se tamější politika trochu mění. Máme zde již druhého výrobce, který chce na trh přijít se smartphonem, který se nebude pyšnit Full HD displejem nebo 8 jádry v procesoru. Tentokrát půjde hlavně o baterii.

Ouki je u nás neznámá čínská společnost, která začala na svých stránkách lákat na model OK A50, který nabídne baterii o kapacitě 5000 mAh. Tento smartphone se zatím neprodává, ale již nyní láká na pohotovostní dobu, která má být 500 hodin, což je přibližně 21 dnů. Výrobce neuvádí ale přibližný pracovní čas, ale dle specifikací by mohl pokořit i dva dny běžného používání.

Ve výbavě najdeme 4,5palcový IPS displej s qHD rozlišením, přičemž se o výkon postará čtyřjádrový procesor MT6589T (Cortex-A7, 1,5 GHz). Na zadní straně najdeme 8MPx foťák s LED diodou pro přisvětlení. Operační systém je Android ve verzi 4.2.2 Jelly Bean. Bohužel více informací není známo.

Společnost Ouki ve svém portfóliu nabízí modely, kde je běžná kapacita baterie 3500 mAh a dokonce má celou linii zaměřenou na výdrž na jedno nabití. Snad se tento trend co nevidět rozšíří a najdeme konečně u renomovanější výrobců podobné pokusy a nejlépe závod o smartphone s nejdelší dobou provozu na jedno nabití baterie.

Zdroj: oukimobile.com

Exit mobile version