Dotekomanie.cz

Intel koupil Fujitsu SWP kvůli nejmodernějším LTE čipům

Ještě nedávno bychom mohli Intelu předvídat špatnou budoucnost s jeho mobilními SoC pro smartphony a tablety. Ovšem nyní se ukazuje, že výrobce má šanci a našel si odběratele v podání Samsungu, Asusu a jiných. Vývoj nových čipů postupuje dobrým tempem, přičemž si Intel napomáhá nákupem jiných společností. V tuto chvíli uzavírá koupi divize od Fujitsu. Konkrétně se jedná o Fujitsu Semiconductor Wireless Products.

Tato divize měla nedávno vyvinout nejpokročilejší multimodální radiofrekvenční transceiver pro LTE. Díky této novince by Intel vyřešil spoustu problémů, přičemž by zároveň získal asi jeden z nejschopnějších týmů na světě. Dokonce se pracuje na čipu pro LTE-Advanced podporující agregaci provozu ze strany operátorů.

Díky tomuto kroku by Intel mohl značně modernizovat své SoC, čímž by vlastně mohl konkurovat například Qualcommu nebo Broadcomu. Samozřejmě nemůžeme očekávat okamžité nasazení. První novinky by se mohly objevit nejdříve na veletrhu CES 2014 a komerční nasazení až v druhé polovině příštího roku.

Zdroj: eetimes.com

Exit mobile version