Dotekomanie.cz

Správce zařízení Android má své webové rozhraní [aktualizováno]

Aktualizováno 7.8.

Konečně jsme se dočkali. Google spustil webové rozhraní pro novou funkci, která vám umožní najít smartphone nebo jej vzdáleně vymazat. V první řadě si ale na Androidu musíte zprovoznit správce. Musíte mít aktuální verzi Google Play Služeb, kterou můžete stáhnout níže, nebo si počkáte na oficiální aktualizaci. Následně běžte do nastavení smartphonu, do Zabezpečení a Správce zařízení. Zde povolte Správce zařízení Android.

Nyní je vše připraveno a můžete jít na webovou stránku google.com/android/devicemanager. Zde stačí jen přijmout podmínky a vzápětí se kontaktuje Android. Nyní máte možnost jej vzdáleně z části ovládnout.

Pokud budete hledat webové rozhraní Správce zařízení Android, tak musíte jít do Obchodu Play (web) a následně klikněte na ozubené kolečko.

Aktualizováno 3.8.

Nový bezpečnostní nástroj můžeme očekávat skrze aktualizaci Google Play Service. Pokud nechcete čekat, můžete si stáhnout novou verzi již nyní. Jsou k dispozici instalační balíčky, ale musíme upozornit, že si musíme počkat, až Google zprovozní webové rozhraní a uvolní aplikaci pro správu.

Z nových informací se také dozvídáme, že Google neuvedl jednu funkci, která zřejmě nebude ihned dostupná při spuštění. Jedná se o zamknutí zařízení. Zatím se máme těšit jen vyzvánění, smazání dat nebo lokalizaci v Google Mapách.

Původní článek 2.8.

Mnozí výrobci nabízejí službu pro lokalizaci smartphonu a naposledy tak učinilo Sony. Dlouho se vyčítalo Googlu, že nemá něco podobného, ale dnešním dnem se vše mění. Google uveřejnil, že přichází nástroj Android Device Manager. V podstatě skrze tento nástroj budete moci lokalizovat svůj smartphone nebo tablet se systémem Android v Google Mapách.

Pokud ztratíte své zařízení, tak máte dvě možnosti. Buď necháte mobil nebo tablet vyzvánět nahlas, abyste jej mohli najít, nebo můžete při nejhorším smazat veškerá data. Samozřejmě se jedná o poslední možnost, takže ve výsledku spíše využijete možnost lokalizace v mapách.

Prozatím se jedná jen o ohlášení nové služby, přičemž její dostupnost má být na konci tohoto měsíce. Pokud byste čekali, že Android Device Manager bude dostupný jen pro novější systém, tak máme dobrou zprávu. Podpora je ohlášena pro Android 2.2 a vyšší. Vše bude zabudované v  Google Play Services, přičemž bude existovat samostatná aplikace pro správu společně s webovou formou.

Zdroje: officialandroid.blogspot.cz, androidpolice.com

Exit mobile version