Dotekomanie.cz

Google Mapy 7.1 – 3D budovy, NFC a další vylepšení

Nová verze Google Map s číslovkou 7.1 pomalu uniká do světa a jelikož Google zatím nezveřejnil seznam změn, pojďme si ukázat, co nového přinášejí. Novinek je docela dost, a je vidět, že Google po velké aktualizaci a změny designu s verzí 7.0 neusnul na vavřínech a pokračuje ve vylepšování.

 

Jednou z hlavních novinek mají být reálné modely 3D budov. Tedy i s reálnými texturami a ne jen jednoduché šedé modely. Tuto technologii má již společnost otestovanou v praxi v aplikaci Google Earth. Zde v mapách mají  být údajně integrovány jen zajímavé a významné budovy a kulturní památky. 3D modely budov s texturami zatím nelze aktivovat, ale byly nalezeny ve zdrojovém kódu.

 

Další novinkou je využití Offline map i pro ostatní aplikace, zatím však jen pro ty od Googlu. Dále se objevila možnost použít NFC štítky s nastaveným cílem k navigaci, dříve se pouze otevřely mapy. Plánování cest se dočkalo také inovace, nová verze varuje před mýtným na dané trase a také podrobněji zobrazuje cestu hromadnou dopravou.

 

Nově také můžete otevřít postranní panel odkudkoliv v aplikaci a v pravém dolním rohu se při přibližování a oddalování objevuje měřítko.  Ve zdrojovém kódu byly rovněž nalezeny upozornění pro ohodnocení map v obchodě Google Play.

Pokud jste nedočkaví, tak si Google mapy 7.1 můžete stáhnout již dnes – je dostupná verze pro zařízení s verzí Androidu 4.0.3 a vyšší. Oficiální zveřejnění očekáváme v průběhu následujících dní.

Zdroj: androidpolice.com

Exit mobile version