CyanogenMod Device Finder – CM tým nabídne vzdálenou správu zařízení

CyanogenMod Device Finder – CM tým nabídne vzdálenou správu zařízení
2013-08-20T07:54:34+02:00
• 20. 8. 2013

Nedávno jsme se končeně dočkali vzdálené správy chytrého zařízení s Androidem od Googlu. Správce zařízení Android je v současnosti dostupný pro všechny, ale zatím ještě čekáme na aplikaci pro mobily, která nám umožní další možnost správy jiných Androidů. Absence této služby byla vyčítána Googlu poměrně dlouhou dobu, ale naštěstí jsme se dočkali. Ovšem tým CyanogenMod nezahálí a již brzy představí vlastní řešení, které nabídne podobné funkce.

CyanogenMod_Account

CyanogenMod Device Finder vám tedy umožní, abyste našli své zařízení skrze webové stránky – zobrazí se vám poloha smartphonu nebo tabletu přímo v mapě. Samozřejmě nebude chybět ani možnost vzdáleného vymazání zařízení i s SD kartou. Prozatím se jedná jen o ohlášení novinky, přičemž součástí bude i účet přímo u CyanogenMod. Nemusíte se bát, že by se jednalo o zpoplatněnou službu. Vše bude zdarma a nikdo vás nebude nutit si zařizovat účet.

Tým CyanogenMod v současnosti pracuje na celé službě, přičemž si kladou za cíl hlavně zabezpečení. Právě kvůli tomu bude vše šifrované. Navíc CM tým nebude mít přístup k vašim datům a nebudou moci sami vzdáleně ovládnout vaše zařízení. Samotný protokol byl navržen tak, aby nebylo možné jej zneužít pro takové účely. Navíc se tvůrci zavázali k tomu, že nebudou nikomu prodávat vaše data z CM účtu. Mělo by se jednat taktéž o přípravu na zabezpečené SMS zprávy.

V tuto chvíli celá služba ještě není připravena k testování a ani ji neočekávejte u nightly verzí CM ROM. Zřejmě bude vypuštěna ještě tento rok, ale zde není kam spěchat. V první řadě je důležité zabezpečení.

Zdroje: plus.google.com, cyanogenmod.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat