Dotekomanie.cz

Chrome Beta přináší gesta a další vylepšení

Google nedávno uvedl do obchodu Play beta verzi webového prohlížeče Chrome, kde si zkouší veřejně nové funkce a experimenty před tím, než se dostanou do normální verze. Chrome Beta nenaleznete v Play skrze vyhledávání, takže musíte použít specifický odkaz nebo dohledat tuto aplikaci skrze Google. V nejnovější verzi jsme se dočkali podpory několika gest.

Gesta nejsou jednotná pro mobil a tablet. Na smartphonu se můžete posouvat mezi jednotlivými záložkami skrze adresní řádek. Stačí přes něj přejet prstem zleva doprava a naopak, čímž můžete přeskakovat mezi taby. Pokud gestem shora dolů přejdete přes tlačítko pro taby, tak se vám zobrazí všechny v miniaturnější verzi. Poslední gesto se týká menu, kdy opět stačí přes tlačítko přejet prstem a rovnou se můžete navigovat z položkách.

U tabletu zůstalo gesto pro procházení mezi taby skrze adresní řádek a menu se chová stejně. Došlo ale ke změně u jednotlivých tabů a jejich přeskupování. Stačí prstem přejet na daném tabu směrem dolů a následně do stran, čímž jej posunete vlevo nebo vpravo.

Další novinky se týkají podpory WebGL – 3D a 2D renderování grafiky je zapnuté automaticky. Dále vývojáři získávají přístup k akcelerometru a podporu pro média – zejména streamování. Novinka je také u vyhledávání obrázků, kdy stačí na jakémkoliv podržet prst a z nabídky vybrat položku pro vyhledání podobných skrze Google.

Bonus navíc se nachází v experimentech. Takže zadejte adresu chrome://flags/ a vyhledejte „Enable new NTP“. Po aktivaci musíte restartovat aplikaci a uvítá vás nová domácí záložka.

Zdroj: thenextweb.com

Exit mobile version