Dotekomanie.cz

Samsung si nechal patentovat Padfone

Pamatujete si atypické zařízení Asus Padfone? V podstatě Asus začal zkoušet nové typy zařízení, přičemž se snaží dodnes skloubit mobilní telefon a tablet do jednoho zařízení. Do jisté míry se mu to podařilo právě u Padfonu, což je v první řadě smartphone, který lze vložit do docku, čímž získáváte tablet. V tuto chvíli již existuje druhá, respektive třetí generace.

Mohli bychom si myslet, že se objeví konkurence, která nabídne podobné zařízení, ale celkem překvapivě se vyskytl jen patent. Bohužel nepatří Asusu. Za ním stojí Samsung a doslova popisuje Padfone, ale nabízí jiný design, kde se nepočítá s tlačítky. I vrchní strana smartphonu je zvláštně tvarovaná, přičemž nevíme, jestli by se takový design vůbec uchytil.

V tuto chvíli netušíme, jestli Samsung hodlá takové zařízení vyrobit, ale taky nevíme, jestli dojde na soudní žaloby. Rozhodně se jedná o další kuriózní stav, kdy jedna firma vyrobí zařízení a druhá dostane později patent. V tomto ohledu je těžké odhadovat, co se bude dít. Ovšem Asusu patří jedno velké plus, jelikož prošlapal cestičku k netradičním mobilním zařízením.

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version