Dotekomanie.cz

Samsung ATIV Tab 3 – známe cenu nejtenčího tabletu s W8 [aktualizováno]

Aktualizováno 2.7.

Finská pobočka Samsungu prozrazuje konečnou cenu tohoto nejtenčího tabletu s Windows 8. Na tamějším trhu vás tato novinka přijde na 700 eur, což je přibližně 18 000 Kč. Tuto částku můžeme brát jako orientační, přičemž by se u nás mohla pohybovat na stejné úrovni. Otázka je, jestli parametry jsou natolik dobré, aby zákazníci utratili za tablet tolik peněz.

Původní článek 21.6.

Jihokorejská společnost Samsung na speciální události v Londýně, která se uskutečnila včera ve večerních hodinách, kromě již zmíněného modelu ATIV Q, také představila tablet Tab 3 spadající do modelové řady ATIV. Jedná se momentálně o nejtenčí tablet na světě s operačním systémem Windows 8 od Microsoftu, jehož tloušťku lze přirovnat k dnešním chytrým telefonům.

Samsung ATIV Tab 3 dostal 10,1palcový displej s HD rozlišením – přesněji 1366 x 768 pixelů. Nejzajímavějším rozměrem u tabletu je samozřejmě tloušťka, která číní pouhých 8,2 mm a jeho celková hmotnost je 550 gramů. Stránku výkonu zaplňuje dvoujádrový procesor Atom Z2760 od Intelu a 2GB operační paměť RAM.

Fotografie pořízené zadním fotoaparátem jsou v HD kvalitě. Interní paměť pro data má velikosti 64 GB, přičemž máte možnost rozšíření prostřednictvím paměťové microSD karty. Výrobce u zařízení zaručuje 10 hodinovou výdrž, což nejeden uživatel ocení, ale reálné podmínky se zřejmě budou nepatrně lišit. Na závěr uživatele čeká po stranách micro USB konektor společně s micro HDMI. ATIV Tab 3 disponuje systémem Windows 8.

Technické specifikace – Samsung ATIV Tab 3

Kategorie Parametr Specifikace
Displej Velikost 10,1
Rozlišení HD 1366×768
Životnost baterie Životnost baterií 10 hodin
Rozměry Rozměry 8,2 mm
Hmotnost 550 g
Barevná verze Bílá
Výkonnostní parametry Operační systém Windows 8
Procesor Intel ATOM Z2760
Grafika Sdílená
Paměť 2 GB LPDDR2
Pevný disk 64 GB eMMC
Fotoaparát  720 p HD
I/O porty USB porty 1x mikro USB 2.0, mikro HDMI, mikro SD

Zdroj: TZ

Zdroj: epressi.com

Exit mobile version