Dotekomanie.cz

Robot R2B2 prolomí PIN na smartphonu během několika hodin

Justin Engler a Paul Vines si vzali za úkol dokázat, že běžný PIN kód skládající se ze 4 číslic není bezpečný. Proto sestavili robota R2B2 (Robotic Reconfigurable Button Basher), který je přišel na pouhých 200 dolarů. Je sestaven ze součástek 3D tiskárny, servomotorů, plastového stylusu, mikrokontroléru Ardruino a levné webkamery. Jeho cíl je poměrně jednoduchý – prolomit váš PIN na smartphonu. Tímto chtějí dokázat, že 4 číslice nejsou bezpečné a uživatelé by měli používat minimálně 6 číslic.

Běžný PIN kód R2B2 prolomí do 20 hodin na smartphonu s Androidem. U iOS zařízení to zvládne přibližně taktéž za jeden den. V podstatě stačí vzít robota a umístit jej nad nějakou klávesnici nebo displej a nechat ho běžet. Do 24 hodin prolomí čtyřmístný PIN kód.

K představení R2B2 dojde na konferenci BlackHat USA 2013, kde chtějí donutit společnosti a výrobce, aby dali větší možnosti uživatelům. Sami dodávají, že šestimístný kód by R2B2 luštil 2 měsíce, což je již značný rozdíl. V tuto chvíli například systém Android umožňuje, aby si majitel nastavil PIN kód o délce 17 číslic. Zkuste popřemýšlet, jak máte dobře zabezpečený smartphone.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version