Dotekomanie.cz

Přípravy na WWDC 2013 vrcholí

Již toto pondělí začíná každoroční vývojářská konference Applu s názvem World Wide Developers Conference (WWDC) v San Franciscu, která potrvá od 10.6. do 14.6.2013.  Hlavní keynote je naplánována na pondělí večer od 19 hodin našeho času, kde očekáváme představení největších novinek, a to hlavně nové verze operačních systému Applu – iOS 7 a Mac OS X 10.9, jehož jméno se ještě nezná.

 

Oba tyto systému mají přínést především inovovaný vzhled již bez jakýkoliv odlesků a prvků skeuomorphismu. Nový design iOS 7 má na starosti Johny Ive, který stojí také za designem iPhonů a iPodů,. Podle posledních informací má být systém převážně černo-bílý, přičemž každá aplikace bude mít nějakou svoji specifickou barvu, například u aplikace Telefon zelená.

V prostorách Moscone center, kde bude hlavní konference probíhat, již přípravy vrcholí, a tak se můžeme podívat na logo iOS 7 a Mac OS X 10.9. Na banneru vidíme minimalismus a znatelně tenčí font číslice 7 – jedná se zřejmě o Helveticu Neue Ultra Thin. Zároveň na plakátu lákající na WWDC nalezneme slogan „Where a whole new world is developing“, což můžeme přeložit jako „Tam, kde se vyvíjí úplně nový svět“. Kromě softwarových novinek se spekuluje také o představení nových počítačů Macbook Air a Mac Pro. Jak to celé dopadne, se dozvíme již v pondělí v 19:00. Akci budeme bedlivě sledovat.

 

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version