Po odchodu z HTC založili Kazam

Po odchodu z HTC založili Kazam
2013-06-18T07:00:59+02:00
• 18. 6. 2013
1

HTC nepatří mezi nejzdravější společnosti a sama se snaží najít nějakou cestu, jak uspět na současném trhu. Bohužel se potýká s finančními problémy, přičemž samotná strategie a její změny nepomáhají natolik, jak si přeje samo vedení. V tomto roce dokonce HTC ztratilo několik významných vysoce postavených lidí, kteří vycítili šanci na odchod a začít něco nového. V tuto chvíli dva bývalí členové vedení se rozhodli založit si vlastní firmu.

Screenshot_44

Jmenuje se Kazam a bude se věnovat výrobě a prodeji smartphonů. Tudíž zde máme nováčka, který se bude snažit uspět na současném mobilním trhu. Cílem výrobce Kazam není Asie, chtějí zaútočit na Evropu, kde Michael Coombes a James Atkins vidí šanci na úspěch. Zatím jsou k dispozici jen webové stránky, které ještě nemají obsah – www.kazam.mobi. Ovšem webu Pocket-Lint se podařilo zjistit aspoň několik informací. V dohledné době chtějí prodávat a hlavně vyrábět v Evropě několik modelů. Jejich cílem je, aby smartphony měly ohromující design, robustní hardware a zaměří se také na silnou podporu zákazníků.

Zní to vše velmi dobře, ale současný trh je nemilosrdný a není tu moc velká šance na úspěch. Zatím je těžké cokoliv předvídat, ale pokud se podíváme třeba na firmu Jolla , jejíž vedení odešlo zprvu od Nokie, tak vidíme, že jakýkoliv úspěch nezáleží jen na ohromujících funkcí nebo novinkách. Kazam bude potřebovat dosti silný marketing a nejen to. Možná se nakonec jejich smartphony ukážou jako velmi dobré, ale budeme si muset počkat minimálně podrobné představení strategie společnosti Kazam.

Zdroj: pocket-lint.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jozef Joey Sáblik

18. 6. 2013, 13:04

KAZAM – KAZiM sa? :D Ale nie, som zvedavy co z nich vylezie :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat