Dotekomanie.cz

Nvidia Shield – Více jak 25 her připraveno pro start prodeje

Společnost Nvidia odhalila informace o herním zařízení Nvidia Shield, které bylo představeno na konferenci CES 2013. Má zajistit zábavu kdekoliv a kdykoliv. Pohání jej nový procesor Tegra 4, jenž má dostatečně velký výpočetní a grafický výkon. Zajisté zde najdeme systém Android, ale tentokrát nebude obsahovat těžké úpravy od výrobce.

Nvidia se svěřila, že pro začátek prodeje své konzole bude mít připraveno více jak 25 her, které budou optimalizovány přímo pro Shield. Tím přiláká více pozornosti lidí a zejména hráčů. Největší pozornost se dostala titulům Burn Zombie Burn, ARMA Tactics THD a Dead Arrival 2.

A v čem že hry budou jiné na Shieldu. Nejprve je to grafika, která dozná velkých změn k lepšímu. Tegra 4 má oproti svému předchůdci 4x větší výpočetní výkon. To také znamená větší plynulost a nové efekty. Samozřejmě hlavně záleží na optimalizaci samotné hry. Další rozdíl se projeví v ovládání. Shield  má rozložení tlačítek a ovladačů skoro totožné, jako u dnešních klasických konzolích. To dává větší možnosti při hraní her, které by se na dotykové obrazovce hráli špatně, např. FPS střílečky, RPG a sportovní hry.

Zdroj: androidauthority.com

Exit mobile version