CyanogenMod získá anonymní mód – aplikace nedostanou vaše data

CyanogenMod získá anonymní mód – aplikace nedostanou vaše data
2013-06-14T07:45:17+02:00
• 14. 6. 2013

Sundar Pichai se nechal slyšet, že v Googlu připravují nové vylepšení pro Android, které by mělo ochránit vaše soukromá data. V podstatě se bude jednat o anonymní režim, který je dostupný v internetových prohlížečích pro mobily nebo PC. Nyní se ale ukazuje, že komunitní verze CyanogenMod dostane tuto funkcionalitu dříve, než ji stihne nějakým způsobem zaintegrovat sám Google.

13 - 1

Jmenuje „Run in Incognito Mode“ a představil ji na svém profilu zakladatel CyanogenModu – Steve Kondik. Sám tuto novinku popisuje jako velmi jednoduchou funkcionalitu. V současnosti, když si nějaká aplikace vyžádá vaše soukromá data (telefonní číslo, kontakty, historii), tak dostane poměrně obsáhlý seznam s daty. Nový mód nahradí tento datový balíček a aplikace dostane pouze prázdné výsledky. Takže se nebudete muset bát, že by vám někdo zcizil kontakty nebo se dozvěděl vaši polohu.

Novinka bude co nejjednodušeji implementovaná, přičemž budete moci zvolit, která aplikace poběží v tomto anonymním režimu. Pokud budete chtít u jedné aplikace na nějaký čas vypnout Incognito Mod, budete mít velmi jednoduchou možnost skrze zkratky, ale zatím se pracuje na způsobu integrace. Vypínání a zapínání budete moci ovládat skrze nastavení, kde v informacích o aplikaci přibude jedna položka navíc. Možná se nakonec dočkáme podobné implementace i od Googlu.

Zdroj: plus.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat