Toshiba pracuje na 10palcovém tabletu s Tegrou 4

Toshiba pracuje na 10palcovém tabletu s Tegrou 4
2013-05-03T22:45:10+02:00
• 4. 5. 2013

Společnost Toshiba si zatím v oblasti mobilních technologií nevede příliš obstojně. Sice se objevily nějaké kousky, mezi které se řadí například Regza AT501, nicméně prozatím se této značce nepodařilo na mobilním trhu nikterak zásadně prosadit. To se ale nyní může změnit, jelikož uniklo pár fotografií a hrubé specifikace 10palcového tabletu, který by měl být poháněn procesorem Nvidia Tegra 4.

toshiba_01

Tablet je prozatím označen pracovním názvem AT10LE, a ačkoliv již padlo několik zmínek o plánovaných zařízeních s tímto procesorem, žádné neměly reálnější obrysy  jako toto. Toshiba AT10LE se nám však ukazuje ve své plné kráse a my tak můžeme zhodnotit, zdali se práce daří.

Z přední strany se v podstatě jedná o klasický tablet s černým orámováním. Úhlopříčka displeje by měla být, jak jsem již zmiňoval, deset palců s blíže nespecifikovaným rozlišením. Podle zachycených informací by měl tablet běžet na systému Android 4.2.1 a jeho procesor by měl být taktován na frekvenci 1,8 GHz.

toshiba_02

Z uniklých fotek lze také vypozorovat, že by se mohl tablet dodávat s externí klávesnicí. To, zdali bude součástí, či za příplatek, lze těžko posoudit. Zatím nejsou známy informace o tom, v jakých zemích by měl být tento tablet dostupný, stejně není známa orientační prodejní cena, a proto si budeme muset prozatím počkat na další zprávy.

Zdroj: liliputing.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat