Dotekomanie.cz

Samsung – 13,3palcový displej s rozlišením 3200×1800 pixelů [video]

Smartphony se letos dočkaly evoluce v oblasti displejů a díky tomu se stalo rozlišení Full HD zcela běžným. Najdeme jej i u levnějších mobilů z Číny, byť mnohým zákazníkům postačí klidně HD. Včera jsme vás informovali o nových panelech Mirasol od Qualcommu, které mají například úhlopříčku 5,1 palce s rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Nyní se Samsung pochlubil, že chce přinést podobné rozlišení i na notebooky a zřejmě i tablety.

Konkrétně se můžeme těšit na 13,3palcové displeje s rozlišením 3200 x 1800 pixelů. Díky tomu se dostaneme u notebooku nebo tabletu na hustotu 275 ppi. Prozatím byly k vidění jen prototypy panelů, ale již nyní se mají připravovat pro sériovou výrobu. Redaktoři webu Engadget měli možnost se podívat na běžný systém Windows při tomto rozlišení a jen konstatovali, že všechno bylo velmi malé. Bude zajímavé sledovat, jestli se najdou zákazníci pro zařízení s takovýmito displeji.

Samozřejmě se objeví v dotykové variantě, takže je zde šance, že se nakonec objeví i v tabletech. Ovšem velikost 13,3 palců není konečná a připravují se 14 až 15,6palcové panely. Navíc samotná spotřeba energie má být o 30 % nižší, než je u současných LCD panelů. Nyní se můžete podívat na video, kde jsou demonstrovány prototypy.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version