PhotoSphere lze vkládat i na webové stránky

PhotoSphere lze vkládat i na webové stránky
2013-05-04T08:16:39+02:00
• 4. 5. 2013

Majitelé smartphonů Nexus s nejnovějším systémem Android si mohou užívat rozšířených funkcí aplikace pro focení. Nejzásadnější z nich je PhotoSphere, která vám umožňuje vyfotit panoramatický snímek. Skoro by se dalo říci, že můžete pořídit  360 x 360 stupňovou fotografii. Nedávno jsme vás informovali o nové české službě, která vám umožňuje sdílet vaše výtvory – SphereShare. Bohužel se jedná o celkem mladou službu, u které scházela základní funkcionalita, kterou nemá ani sociální síť Google Plus.

photosphere

Samozřejmě mluvím o možnosti vkládat PhotoSphere snímky na webové stránky. Do této chvíle jsme mohli jen odkazovat na příspěvek na síti, jelikož nikde jinde jste si nemohli prohlédnout 360 x 360 stupňovou fotografii. Naštěstí u Googlu zapracovali a nyní můžete vkládat své výtvory do webových stránek.  Zde je jeden z příkladů z mé osobní fotogalerie.

V podstatě existují dvě možnosti, jak získat tento způsob vložení. První z nich je komplikovanější, jelikož potřebujete udělat úpravu na webu. Budete potřebovat minimálně základní znalosti HTML. Do hlavičky vašich stránek musíte vložit následující řádek s JavaScriptem:

<script type="text/javascript" 
src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script>

Nyní budete muset vytvořit vlastní kód pro svou fotografii. Musíte zkopírovat URL adresu snímku z Google Plus a vložit ji do tohoto kódu (do imageurl):

<g:panoembed imageurl="https://lh5.googleusercontent.com/
-kr97Eucg6sM/UKGEuvo_eBI/AAAAAAAAi0s/adq8uqyhm_k/photo.jpg"
             fullsize="4096,2048"
             croppedsize="4096,1380"
             offset="0,480"
             displaysize="600,400"/>

Následně tento kód vložíte na web a máte k dispozici PhotoSphere snímek, který lze prohlížet mimo sociální síť Google Plus. Druhá možnost je skrze stránku, kterou vytvořil Google. Je poměrně jednoduchá a neoplývá grafikou. Na druhou stranu prohledá vaše alba a vybere PhotoSphere snímky. Bohužel i zde budete potřebovat znalost HTML kódu, jelikož vám tento nástroj nenabídne možnost jednoduchého zkopírování kódu pro vložení na web.

Zřejmě si ještě musíme počkat na oficiální podporu nové funkcionality v síti Google Plus. Pravděpodobně přibude nová položka u fotografií, která nám nabídne kód pro vkládání na web. Pokud by vás zajímaly další informace, navštivte oficiální stránky Googlu, kde je vše vysvětleno.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat