Dotekomanie.cz

Google Hangouts – nový multiplatformní komunikační nástroj

Slova se ujal Vinc Gundotra, který začal představovat novinky kolem sociální sítě Google Plus. Na prvním místě zde změny týkající se samotného streamu, který prochází celkem závažnými re-designem. Nyní neuvidíme jednu dlouhou nudli všech množných příspěvků. Budeme mít možnost si zvolit styl zobrazování – dva nebo tři sloupce. Vše bylo absolutně předěláno, na což si budeme muset zvyknout. Google se zbavuje starého konceptu zobrazování příspěvků. Zajisté uslyšíme nejrůznější názory na tuto změnu.

Nejvýznamnější novinkou je nová aplikace Hangouts, která nyní spojuje všechny komunikační služby, které Google nabízí. Vinc upozorňuje na fragmentaci služeb napříč platformami a právě toto má řešit nová aplikace Hangouts. Konkrétně pro systém Android je nová aplikace, která se jmenuje stejně jako služba. Najdeme v ní seznam všech konverzacích. Jedná se o chat, kde můžete komunikovat s jednotlivcem nebo s celým kruhem. Je zde například možnost zasílání obrázků.

Jedná se o multiplatformní komunikační službu, která nemá hranice. Novinka je dostupná pro smartphony, tablety (Android, iOS) a také pro běžné počítače . Vše disponuje stejným designem. Samozřejmě nechybí možnost komunikovat skrze videochat.

Dnešním dnem by se nová služba měla šířit napříč celým ekosystémem. Nyní si stačí počkat, abychom mohli využívat novou aplikaci. Dočkali jsme se tak unifikovaného nástroje pro komunikaci, který je dostupný pro všechna zařízení.

 

Aktualizováno:

Nyní zde máme rozšíření této nové služby pro webový prohlížeč Chrome. Stahovat můžete z tohoto odkazu.

 

Nyní jsou k dispozici také aplikace pro iOS a Android:

Exit mobile version