Dotekomanie.cz

Fonepad s 32 GB a rychlejším procesorem

Asus stojí za výrobou Nexusu 7 a zřejmě se tento 7palcový tablet natolik osvědčil, že vzniklo zařízení Fonepad, o kterém jsme vás informovali. Nyní se připravuje jeho modernizovaná verze, která hlavně nabídne 32GB interní paměť. Bude se jednat o hlavní lákadlo, ale zajisté se tato změna odrazí i na ceně. Ačkoliv se toto zařízení prodává v České republice, budeme raději uvádět cenu z Tchajwanu, kde se má začít prodávat modernizovaná verze.

Původní model přijde přibližně na 300 dolarů, ale novinka bude stát 364 dolarů. Tudíž jednoduchou matematikou docházíme k tomu, že 16 GB vás přijde na 64 dolarů, ale naštěstí nejde o jediné vylepšení. Současný Fonepad disponuje procesorem Intel Atom Z2420 s taktovací frekvencí 1.2 GHz, který je u novější verze nahrazen modelem Z2460 s frekvencí 1.6 GHz. Ačkoliv by se mohlo zdát, že jde jen o rozdíl 400 MHz,  není to zcela pravda. Z2420 je postaven na novější platformě Lexington a Z2460 využívá starší Medfield.

Asus nehodlá nahradit původní model. Obě varianty se budou prodávat současně a vy si vyberete na základě ceny a velikosti interní paměti. Zatím nevíme, jestli se novinka dostane i k nám.

Zdroje: en.wikipedia.org, cpu-world.com, unwiredview.com

Exit mobile version