Dotekomanie.cz

Vodafone nabízí 1.5 GB dat za 236 Kč

S vývojem trhu mobilních telekomunikací se postupně upouští od běžných hovorů a SMS či MMS. Lidé stále častěji požadují vysoký FUP limit za nízkou cenu. Operátoři jim bohužel moc nechtějí vyhovět.

 

Jediná cesta, jak získat doopravdy výhodný datový tarif, je retenční oddělení. Jakmile se na něj dostanete, máte slevu zaručenou. Ovšem ne každému se to poštěstí. Jedním z mnoha řešení je datový balíček s názvem Internet v mobilu naplno.

Pokud již delší dobu sledujete situaci na českém trhu, jistě víte, že není tento balíček už volně nabízen. Zhruba před rokem byl nahrazen Internetem v mobilu PREMIUM. Ten ve své době měl prakticky stejné vlastnosti a nikdo nepoznal rozdíl. Ovšem před pár dny se situace změnila.

Původní balíček Vodafone použil u svých nových RED tarifů a zvedl FUP limit nejdříve na 1.2 GB (od 1. 5. 2013) a následně od 1.června na 1.5 GB (pravděpodobně v rámci konkurenčního boje). Samotnou otázkou teď zůstává, jak si aktivovat Internet v mobilu naplno? Jednou z možností je zakoupení neomezeného RED tarifu za 699/874 Kč. Druhá je takzvaný ČD tarif, jehož aktivace je možná už asi dva roky.

V základu si musíte vybrat jeden z Nabitých tarifů, na který je poskytována sleva 75 %.

K nim lze pak dokoupit jeden z dvou balíčků. První má FUP 150 MB (stojí 133 Kč), druhý měl 600 MB a díky změnám popsaným výše se limit zvedl na 1,5 GB. Pokud si tedy zvolíte nejvýhodnější variantu, zaplatíte 236 Kč za 1.5 GB dat a 30 Kč za tarif. Celkem to dělá 266 Kč, což je dle mého názoru velice výhodná cena.

Jak získat slevu

Získání ČD tarifu je velice jednoduché. Stačí si pořídit některou z tzv. In-karet. Nejlevnější varianta stojí 150 Kč a je platná 3 měsíce. Objednat si ji můžete například na webu ČD. Jakmile vám dorazí domů,  speciální tarif si můžete aktivovat na webu http://cdbonus.vodafone.cz/ nebo zavoláním na 800 777 791 v pracovní dny od 9 do 18 hodin.

Jakmile vám operátor nastaví nový tarif, můžete In-kartu doslova zahodit. Na druhou stranu s ní můžete získat další slevy. Přehledný seznam je opět na webu Českých Drah.

Exit mobile version