Dotekomanie.cz

Chladnou hlavu – Nový český e-book, který cílí i na nevidomé

Pokud si během cestování rádi krátíte volnou chvíli čtením elektronických knih ze svých tabletů či smartphonů, určitě byste neměli minout nový e-book z dílny vývojáře Jana Gruncla, který nese název Chladnou hlavu.

Jedná se o soubor povídek, poezií a komiksů od spisovatele Jiřího Charváta. Celkem vás čeká 29 povídek, které vypráví reálný a dosti zábavný příběh Vojty Chládka. Komiksové stripy s názvem Qejci zase popisují nelehkou cestu dvou spermií na cestě za vajíčkem. V současné době je k dispozici už 81 dílů tohoto komiksu, což svědčí o jeho velké popularitě. Další díly by měly časem přibývat. Poslední kategorií je poezie, ta se soustředí na různá témata.

Samotná čtečka umí několik funkcí, které nejsou v dnešní době moc samozřejmé. Jmenovat můžeme například převod textu na řeč pomocí nástroje SVOX. Povídky i komiksy si tak budou moci užít i zrakově postižení. Další příjemnou funkcí je ukládání obsahu pro čtení offline, což jistě potěší všechny čtenáře s nízkým datovým limitem. K dispozici jsou také komentáře, kde můžete sdělit svůj názor. Červený špendlík vám zase napoví, kde jste naposledy přestali číst. Samozřejmostí je i volba velikosti písma.

Jelikož autor tuto aplikaci zpřístupnil na Google Play zdarma, musel přistoupit k určitým omezením. Na ukázku si tak můžete přečíst pět povídek, básní a komiksů. Pokud se vám zalíbí, za malý poplatek 29 Kč se vám odblokuje veškerý obsah.

Všechny funkce čtečky jsou znázorněny v následujícím videu.

Exit mobile version