Dotekomanie.cz

Alcatel One Touch Star 6010D vstupuje na český trh

Na český trh v těchto dnech společnost Alcatel přichází s novinkou v podobě zařízení s názvem Star 6010D, které spadá do modelové řady One Touch a jeho oficiální představení proběhlo na letošním veletrhu MWC v Barceloně. Jak samotné designové provedení a vybavení napovídá,  výrobce tímto telefonem bude chtít především oslovit ženské pohlaví a nenáročné uživatele.

Model o rozměrech 117,9 x 60,8 x 9,7 mm a hmotnosti 119,5 g nabízí 4palcový AMOLED displej s rozlišením 480 x 800 pixelů, o jehož ochranu se stará Corning Gorilla Glass. Hardwarovou stránku vyplňuje průměrný dvoujádrový procesor MT6577 od MediaTeku, 512 MB operační paměť RAM a 4 GB interní paměť, kterou dále rozšíříte prostřednictvím microSD karty až o 32 GB.

Plastová záda imitující kov jsou vyplněna 5megapixelovým fotoaparátem s LED bleskem, autofokusem, HDR, digitálním zoomem a podprůměrnou baterií o velikosti 1500 mAh. Přítomnost přední VGA kamerky pro uskutečnění videohovorů je samozřejmostí. Ostatní specifikace zahrnují například FM rádio s RDS, HSPA, připojení k Wi-Fi sítím, Bluetooth 4.0, Micro USB, GPS a A-GPS.

Dále v základu najdete předinstalovaný operační systém Android ve verzi 4.1 Jelly Bean. Alcatel One Touch Star 6010D pro svůj provoz vyžaduje microSIM a navíc uživatelům nabízí možnost uvést do provozu i druhou SIM kartu, díky funkci dual-SIM. Na mobilní trh míří ve třech barevných provedeních, a to ve stříbrné, šedé a růžové variantě za doporučenou cenu 5 990 Kč.

 

Zdroj: TZ

Exit mobile version