Dotekomanie.cz

Swype v iOS? Je to možné

Nedávno se v obchodě Play objevila klávesnice Swype za přijatelných 20 Kč. Její smysl je poměrně jednoduchý. Pohyby prstu po klávesnici vytváříte slova a aplikace Swype se snaží dělat vše ostatní. Nejedná se o nijak velkou novinku, jelikož už samotný Android Jelly Bean má ve své nejnovější verzi podobný způsob zadávání textu.

Za aplikací Swype stojí společnost Nuance, která má úzké vztahy s korporací Apple. Spolupracují na technologii rozpoznávání řeči a dle nejčerstvějších informací se jejich vztahy ještě více utuží. Údajně v tuto chvíli obě firmy jednají o možnosti přinést psaní textu pomocí gest do systému iOS. Ačkoliv se nejedná o potvrzenou informaci ze strany Applu, viceprezident firmy Nuance, Aaron Sheedy,  potvrzuje samotné jednání.

Q: I was curious as to whether you’ve ever had any contact with Apple. Any conversations to see if they might have been interested in licensing your technology?

A: Hah. The million (ok billion) $ questions. Yes, we have chatted with them, they are very smart and nice.

Asi nemůžeme očekávat, že by se novinka objevila v nejnovějším systému, ale zřejmě Swype zamíří v některé z dalších verzí iOS k uživatelům. Otázka je, jak toto zákazníci přijmou.

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version