Dotekomanie.cz

SphereShare je místo pro vaše PhotoSphere

Google s novým Androidem představil i funkci PhotoSpere, díky které můžete udělat téměř 360 x 360 stupňovou fotografii. Bohužel to neslo i svá omezení a zpočátku jste si takové výtvory mohli prohlížet jen na smartphonu nebo tabletu s novějším systémem. Následně byla vylepšena sociální síť Google Plus, která nyní dovoluje prohlížení PhotoSphere fotografií.

Bohužel i tak se jedná jen o omezené možnosti, díky kterým se tato novinka poměrně pomalu rozšiřuje. Ovšem vývojáři zapracovali a představili doplňkovou službu SphereShare.net, která umožňuje sdílení zmíněných fotek. Kromě uploadování na tento web si je můžete pohodlně i prohlížet, přičemž se již nyní pracuje na možnosti vkládání do webových stránek skrze speciální HTML kód. Prozatím se nám jej nepodařilo vyzískat.

Ačkoliv je web poměrně jednoduchý a nabízí přehledné ovládání, tak existuje i stejnojmenná aplikace pro systém Android. Bohužel vyžaduje minimálně Android 4.0. V této aplikaci můžete jednoduše nahrávat PhotoSphere do této služby,  přičemž je zde možnost nastavení soukromí. Buď fotografie bude veřejná nebo soukromá.

 

Samotná aplikace se dá pohodlně použít i pro procházení a prohlížení. Fotku můžete natáčet a pohybovat se v ní jakkoliv, ale umožňuje i přibližování. Navíc je zde i automatický pohyb. Nejzajímavější na celé službě je fakt, že pochází od českého autora Jakuba Kinšta.

Exit mobile version