Dotekomanie.cz

Překladač Google pro Android pracuje už i bez internetu

Google se již dlouhou dobu snaží o vytvoření univerzálního překladače, díky kterému budete rozumět aspoň těm hlavním jazykům. Doposud jste měli možnost využívat mobilní aplikaci Překladač Google (Google Translator), který ovšem pracuje jen s využitím připojení k internetu – aspoň do teď.

Aktualizace aplikace na vás nyní čeká v Play Storu, ale vyžaduje dodatečná oprávnění pro práci s interním úložištěm. Jak jste již pochopili, tak získává možnost překládání v režimu bez připojení k internetu. O angličtinu se nemusíte starat, ale musíte si například stáhnout balíček pro češtinu. Ovšem pozor, zde se možná zaseknete na samotné velikosti celého slovníku, který je k dispozici zdarma od Google. Naše rodná řeč vám ukousne téměř 197 MB paměti. Budete se muset rozhodnout, který jazyk vlastně chcete ve svém smartphonu.

 

Na druhou stranu si budete moci vystačit s mobilem a aplikací i v zemích, kde není nejlepší mobilní připojení. Pokud čekáte, že budete moci využít kompletní funkce této aplikace, tak vás zklamu. Rozpoznávání textu skrze foťák vyžaduje připojení a taktéž i hlasové zadávání textu pro překlad. Na druhou stranu se jedná o velmi významný pokrok, který má svou daň v podobě velikosti jazykových balíčků.

Exit mobile version